Finwëhofotoblog

Pavouk

« Močál Fotograf »
Pavouk

Na Dnech poznávání s letošními prváky mě pan profesor Víťa Pěnička upozornil na velkou pavučinu s pavoukem.

Než jsem se vykopal ven, slunce naneštěstí zalezlo tak, že na síť už nesvítilo – fotit nitky tedy nemělo smysl. Místo toho jsem se zaměřil na tohohle krasavce – práci mi znepříjemňoval vítr, který pavučinou neustále hýbal a při hloubce ostrosti v makro režimu ztěžoval ostření. Nakonec z 10 fotek vyšla ostrá jediná – tahle.

Vyfoceno 5. 9. 2005 18.46, Bílý Potok pod Smrkem
Přístroj SONY DSC-f717
Ohnisková vzdálenost 9,7 mm (35 mm equiv.)
Clona 2
Čas 1/80 s
Korekce expozice -0.3 EV
ISO 100
Kategorie Makro, Příroda

Komentáře RSS komentářů

1. Andrew

7. 9. 2005 23.23

Co na tom chceš konstruktivně kritizovat? Tady není co, maximálně (kdybych hodně chtěl) trochu nevhodnej ořez – svisle je to středovka, ale to zrovna tady IMHO zas tolik nevadí. Trošku mě ruší ta svislá věc vlevo v pozadí, ale to je všechno, co jsem schopnej vytknout.

Co si naopak pochvalu zaslouží, je práce s hloubkou ostrosti - pavouk je ostrej vzorově (tzn. tam, kde má) a ta pavučina, to je teprv žrádýlko :-)

Škoda jen, že to je hodně velkej výřez, takže by z toho nešla udělat velká fotka… V portfoliu FinweClass fotek by IMHO byla hodně vysoko.


2. Kačí

8. 9. 2005 21.05

To ani nevim, žes to fotil. Abych pravdu řekla, jak pavouky nemusim, tak tenhle je moc pěknej. Ta fotka se mně, jako laikovi, každopádně líbí mnohem víc, než ty letadla.. (nebo ta letedla?).. No, ať tak či tak, je to krásný!


3. veru

9. 9. 2005 22.58

ted sem pochopila proc se lidi maj divat na monitor z vetsi vzdalenosti….tfuj,ja se tak lekla..:)ale pekne!!to je z Potoka?